Gezamenlijk vertegenwoordigen de CAN-bustechnologie en het Single Wire System van BMW Motorrad een gegevensnetwerkconcept dat slechts een enkele datakabel vereist. Deze kabel verbindt verschillende regeleenheden en kan vergeleken worden met stoppunten langs een busroute (dat is waar de naam "bus"-technologie vandaan komt) - waardoor er permanente toegang tot alle gegevens in het systeem is.
Het basisprincipe van deze technologie is dat alle regeleenheden, sensoren en verbruikers in een netwerk gekoppeld zijn via een enkel gedeeld kanaal, waarin alle signalen samenkomen, ongeacht hun toekomstige functie. Met dit netwerk is alle informatie permanent beschikbaar voor elk component waar het verbonden mee is.
Motorrijders hebben ook toegang tot de SWS-gegevens en kunnen veel informatie verkrijgen via het "Info flat screen". De beschikbare informatie op het digitale display omvat de ingeschakelde versnelling, het brandstofpeil, de olietemperatuur, tijd van de dag en de resterende afstand voordat de brandstofreserve wordt bereikt. Een fotocel detecteert de helderheid van de omgeving en past automatisch de verlichting op het apparaat aan de omstandigheden aan. En de fans van analoge displays zullen het instrumentenpaneel waarderen: twee ronde instrumenten met witte wijzerplaten geven de voertuig- en motorsnelheid weer.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner