Stabiliteit is een belangrijke factor voor motorrijders bij het uitoefenen van hun motorvaardigheden- vooral bij stoplichten en voor het manoeuvreren. Stabiliteit wordt duidelijk beïnvloed door de volgende factoren:
  • De hoogte van de motorfiets: Enduro-machines zijn hoger vanwege hun langere veerweg en andere factoren.
  • Voertuiggewicht en zwaartepunt: BMW-motorfietsen scoren hoog vanwege hun extreme lage zwaartepunt.
  • Zitbreedte voorste gedeelte: buddyseats van BMW Motorrad zijn smaller aan de voorkant. Hierdoor is afstappen eenvoudiger.
Hoe breder de buddyseat, hoe groter de vereiste binnenbeencurve. Dat betekent dat zelfs met dezelfde zithoogte je op de ene motorfiets met beide voeten de grond kunt aanraken terwijl je op andere motorfietsen de grond bijna niet kunt raken. Dit is allemaal afhankelijk van de breedte van de buddyseat. BMW Motorrad heeft deze inzichten in het ontwerp van zijn buddyseats geïntegreerd. Het resultaat: de grond is eenvoudig te bereiken zonder dat er aan comfort ingeboet dient te worden.
Er zijn twee manieren om de hoogte van BMW-motorfietsen af te stellen. De motorfiets kan verlaagd worden via het verstelbare veerbeen en de vaste vorkbuizen. De motorrijders kunnen dit zelf doen. De tweede methode gebruikt een speciale verlagingsset die verkrijgbaar is bij de fabriek.
De zithoogte van de motorrijder kan apart worden aangepast met gebruik van een verstelbare zadelbeugel voor enkele buddyseats. Dit kan in enkele eenvoudige stappen worden uitgevoerd, zonder dat er gereedschap nodig is en zonder dat er aan comfort hoeft te worden ingeboet. Met deze methode kan de zitting tot wel 30 cm worden verlaagd.
BMW Motorrad biedt ook buddyseats van verschillende hoogten (lage buddyseat, opnieuw beklede of hoge buddyseat, extra voering). Deze kunnen zonder extra kosten rechtstreeks bij de fabriek worden besteld. Ze kunnen ook achteraf worden uitgerust als optionele accessoires. Zo kan de zithoogte met 30-40 mm worden versteld.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner