M – De sterkste letter ter wereld

M – De sterkste letter ter wereld

Afgetraind, enthousiast, krachtig. Deze attributen vormden al in 1972 de pijlers van het oprichtingsmanifest van BMW Motorsport. Vanuit dezelfde filosofie ontstond BMW M GmbH. BMW M auto's zijn geïnspireerd door de motorsport en voldoen daardoor ruimschoots aan de eisen wat betreft precisie, wendbaarheid, dynamiek en kracht. Krachtige motoren, een uitstekend totaal voertuigconcept, gecombineerd met een expressief design en exclusieve uitrustingen laten zien hoeveel passie er in elk van deze High-Performance en Performance voertuigen zit. En tegelijkertijd zijn ze uitstekend geschikt voor alledaagse ritjes.

+ Lees meer

Ontwikkeling

Samen nog sterker

Samen nog sterker

De gemeenschappelijke uitgangspunten van elk M voertuig zijn de sportieve uitdaging, de wil om te winnen en de absolute prestatiedrang. Dat is de basis voor onze premissen en voorwaarden voor de ontwikkeling van onze voertuigen wat betreft techniek, materiaal en design – van de M auto's tot en met een motorfiets als de M RR. Want ons doel is steeds hetzelfde: de beste performance – en uiteraard de beste tijden.

+ Lees meer

Born on the Racetrack: The M RR

De eerste BMW motorfietsen waren al gebouwd voor races en records. Al in 1929 vestigde Ernst Jakob Henne op zijn WR 750 met 216,75 km/h een wereldsnelheidsrecord. Zijn eerste van in totaal 76. Jaren later overtuigden onze High Performance (HP) modellen met speciale uitrustingen en optionele accessoires met HP Branding en vormden de sportieve top onder onze motorfietsen. Deze performance wisten we steeds weer te verbeteren. Het gevolg: M pakketten en M accessoires voor de dominante RR. Hierbij was er nog maar één niveau hoger: Het eerste M model van BMW Motorrad: de M RR. Deze is Born on the Racetrack en is duidelijk verwant aan onze WorldSBK Bike.

Ontdek de M RR

Betere performance

   
+ Lees meer

M pakket voor de S 1000 RR

M pakket voor de S 1000 RR

Prestaties ten top: met het M pakket verbeter je de performance van je RR op de circuits en wegen van deze wereld. De rijmodus Pro biedt je drie extra configureerbare rijmodi. De M carbonwielen met de 5 mm dikke remschijven waarborgen daarbij een maximale rijperformance. En met de M sportseat zit je in elke situatie perfect.

+ Lees meer

M Performance Parts

M Performance Parts

Met de M Performance Parts geef je je bike helemaal precies zoals je wilt vorm. Met het M carbonpakket, de M datalogger, de M gesmede velgen en ook de cover kit laat je zien: Je bent altijd op jacht naar de beslissende milliseconde. Met de M Performance Race Parts ga je nog verder: De prestatieverhogende ombouwdelen, zoals de kit-motoren of de elektronicaprestatiepakketten, kun je alleen verkrijgen via de BMW Motorrad Race Support.

+ Lees meer

Hier word je een competitiejunkie

spinner