Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

DE NIEUWE BMW S 1000 XR.

Strijd in elke bocht en in elke kilometer.

Je geeft helemaal niets toe, vraagt altijd het uiterste. Van jezelf, maar ook van je machine. Altijd strijdend om de ideale lijn: Elke bocht een paar graden lager, een paar millimeter nauwer. Kilometer na kilometer. Met de nieuwe S 1000 XR heb je een motorfiets die ook geen compromissen kent. Deze machine combineert sportiviteit en performance op lange ritten in een perfecte vorm. De sportieve aanvalslust is afkomstig uit de RR. Door de uitstekende ergonomie met de recht, ontspannen zithouding kun je dagenlang om elke bocht en elk recht stuk strijden. Een racetrack die pas eindigt als jij dat wilt. Zo moet het zijn. Dat verstaan wij onder XR. En jij?
#NeverStopChallenging.

Op de ideale lijn – ook in het design.

De stuurkuip en de verlichting hebben scherpe contouren. Ze vormen samen met markante ribben de algehele lijn - klaar voor de aanval en tot het einde consequent: De uiterlijk korte achterkant doet niet toevallig aan een supersporter denken.

De markante tuitvormige voorkant, de hoge flyline en het comfortabele stuur duiden al op de niet te stillen honger naar kilometers. Kilometers die in de voor lange trajecten geschikte zithouding ook na vele dagen prettig aanvoelen, ook dankzij de herziene aerodynamica en beplating. Zo ben je nog beter beschermd tegen afkoelen, rijgeluiden alsmede weer en wind. De verstelbare kuipruit laat daarbij zien wat belangrijk is: Kilometervreten in plaats van een schuddende helm.

+ Lees meer

Expressieve kleuren.

Met de lakvarianten van de S 1000 XR laat je al duidelijk zien wie je bent. De kleuren benadrukken gedefinieerd en precies tot in detail het sportief-scherpe karakter van de machine.

  */-->

  Racingred uni / wit aluminium metallic mat

  Aanvalsgenen als op een circuit: Het Racingred uni / wit aluminium metallic mat. Benadrukt het sportief-offensieve karakter van de S 1000 XR. Door het contrast in wit aluminium lijkt het zijdeel te zweven.

  */-->

  Icegrey uni

  De kleurvariant Icegrey uni contrasteert perfect met zwart en benadrukt de scherpe lijnen van de S 1000 XR nog meer. Een duidelijk statement voor iedereen die liever daden laat spreken.

  3 years warranty.

  Ride on & on & on. We're giving you an extra year. 
  Now there's a 3-year warranty on all motorcycles. 

  Find out more

  Viercilinder-lijnmotor

  228
  DIN leeggewicht in kg incl. M Lightweight accu, toer- en dynamiekpakket
  114
  Nm max. koppel bij 9.250 omw/min
  121
  Vermogen 121 kW/165 pk bij 11.000 omw/min
  999
  cc cilinderinhoud

  Een kromme die afhankelijk maakt: ons koppel

  Een kromme die afhankelijk maakt: ons koppel

  De motor van de S 1000 XR is gebaseerd op de op zwaar werk berekende motor van de nieuwe RR en is in de zin van een XR geoptimaliseerd voor performance op lange trajecten zonder compromissen: Zo zorgen speciale nokkenasprofielen en interne spruitstukken voor een indrukwekkend koppel vanuit het midden en het breedste bruikbare toerentalbereik in zijn klasse. Door de in de hogere versnellingen langere versnellingsbak loopt de motor aangenaam rustig, merkbaar en hoorbaar.

  + Lees meer

  Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

  Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

  Dynamiek is ook een kwestie van massa. De S 1000 XR weegt bij dezelfde uitrusting maar liefst 10 kg minder dan de voorganger. In de lichtste configuratie is het rijklaargewicht zelfs maar 223 kg. Je zult er geen grammetje ervan missen en toch het lage gewicht merken, op elke meter. In de vorm van betere acceleratie, meer wendbaarheid, kortere remwegen en gemakkelijker manoeuvreren.

  + Lees meer

  Beleef de sound van de S 1000 XR

  De highlights van de S 1000 XR

  Snelle hulp overal.

  Snelle hulp overal.

  De door BMW Motorrad ontwikkelde "Intelligente noodoproep" ECALL neemt bij een ongeval automatisch contact met het BMW Callcenter op. Het systeem is vast op het stuur geïnstalleerd en activeert zo snel mogelijk de reddingsketen. Met behulp van het ECALL-systeem kunnen reddingsdiensten duidelijk sneller en goed geïnformeerd ter plaatse komen.

  + Lees meer

  Jouw motorfiets, onze suggesties

  De S 1000 XR levert compromisloze atletiek met prestaties op lange afstand. Dankzij het uitgebreide assortiment aan apparatuur kunt u uw fiets precies volgens uw behoeften ontwerpen. We hebben hier drie suggesties voor je samengesteld die tot zeer verschillende soorten rijders spreken.

  + Lees meer

  #neverstopchallenging

  #NeverStopChallenging – hier ontmoet je bestuurders uit de community die net als jij denken Mensen voor wie een beste tijd van de dag ook maar een dag lang telt, omdat voor hen elke kilometer en elke bocht een nieuwe uitdaging zijn.

  + Lees meer

  Kleding voor je performance op lange ritten

  Andere modellen