Het bochtenwonder

De volgende bocht is altijd de mooiste.

Kun jij je draai vinden? En hou je van gas geven? Is jouw hartslag duidelijk verbonden met de toerenteller? Dan zou dit wel eens jouw bike kunnen zijn. Dankzij het extra hoge zadel voor een bijzonder sportieve zithouding, de motorspoiler en de gefreesde onderdelen scheur jij enorm dynamisch over de weg. Bovendien haal je met de Pro-rijmodus, de Pro-schakelassistent en het elektronisch geregelde Dynamic ESA-onderstel werkelijk alles uit motor en onderstel. En dankzij het adaptieve licht in de bochten ben je optimaal voorbereid op de volgende bocht. Want die komt er zeker, net zoals de volgende en de daarop volgende...

+ Lees meer
Dynamic ESA

Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) zorgt voor een automatisch geregelde demping van de veerpoot, afhankelijk van de rijsituatie. Tijdens de rit kunnen verschillende schokdemperafstemmingen worden gekozen. In stilstand kan de veervoorspanning gemakkelijk met één druk op de knop worden ingesteld.

Extra hoog zadel

Het extra hoge zadel heeft in vergelijking met de standaard zitpositie een 50 mm hogere zithoogte van 865 mm. Daardoor hebben ook grote coureurs een aangename kniehoek en een even ontspannen als comfortabele zitpositie.

Rijmodi Pro

Met de rijmodus Pro kan het gebruiksbereik van de machine nog preciezer worden afgestemd op verschillende rijstituaties en gebruiksdoelen. Naast de reactie op het gas worden in de ROAD, RAIN en DYNAMIC-modi ook de regeling van ABS Pro en DTC, net als de instellingen voor andere systemen en functies zoals Dynamic ESA, cruise control en RDC aangepast.

Schakelassistent Pro

Dankzij de schakelassistent Pro kan in nagenoeg alle last- en toerengebieden naar een hogere en lagere versnelling worden geschakeld, zonder de koppeling en het gas te gebruiken. Zo zorgt de assistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus voor meer comfort en dynamiek.

Headlight Pro

Met Headlight Pro beschikt de koplamp over een iconisch lichtelement, dat dienst doet als positie- of dagrijlicht. In combinatie met het adaptieve bochtenlicht worden het zicht en de zichtbaarheid op de baan verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Sportieve designelementen

Maak jouw F 900 R extra strak met onze gefreesde designelementen, zoals handhendel, voetsteun en gefreesde spiegels, een motorspoiler of afdekking voor de duo-buddyseat.

De metropooljager

De stad is altijd wakker.

Zien en gezien worden: snel een rondje in de city en even aanwippen in je stamkroeg. Daarna laat je in het werkverkeer zien, wat momenteel de strakste move is. Keyless Ride, RDC, verwarmde handgrepen of een topcase maken het leven in de urban jungle een stuk eenvoudiger. Op die manier heb je tijd om je te concentreren op de mooie kanten van het stadsleven.

Wanneer je nu al denkt aan het optrekken bij het volgende stoplicht, geef je het beste gas op deze bike.

+ Lees meer
Intelligente noodoproep

De intelligente noodoproep-functie neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Bandenspanningscontrole RDC

De bandenspanningscontrole (RDC) biedt informatie over de actuele bandenspanning en maakt de motorrijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via het cockpitdisplay. Een geel infolampje en een rood waarschuwingslampje wijzen tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: plaatsnemen en wegrijden!

Handvatverwarmingen

Nooit meer koude handen: Daarvoor zorgen de elektrisch verwarmde grepen met meertrapsregeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je voertuig. De greepverwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Handhendelprotectoren

De handremhendelprotector is een duidelijke blijk van een compromisloze sportiviteit. De gebogen beugel van aluminium en kunststof beschermt de remhendel op het stuur tegen onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig of tegen beschadiging bij een ongeval met de machine.

Bagagerek met topcase 30 l

Op het stabiele bagagerek van gepoedercoat persgegoten aluminium kunnen een topcase of andere stukken bagage gemakkelijk en veilig worden bevestigd. Omdat het bagagerek trillingvrij op de motorfiets is gemonteerd, verbetert het rijgedrag met de bevestigde topcase vooral merkbaar op hogere snelheden.

De kilometervreter

Nog een paar kilometer meer.

Even lekker uitwaaien. Spring op de bike en achter de kuipruit en maak een flink aantal kilometers. De wereld steekt boordevol momenten waarvan genoten moet worden. Wat jij voor het hele weekend nodig hebt, pak je zonder enige moeite op je machine. Ook in elk ander opzicht ben je met deze bike perfect voorbereid op iedere korte uitstap, dankzij de comfort-buddyseat, het navigatiesysteem en de middenbok. Altijd van de partij: de juiste instelling #NeverStopChallenging

+ Lees meer
Middenbok

De stabiele middenbok zorgt voor een veilige stand van de motor, ook op hellingen. Hij biedt ook voordelen bij onderhoudswerkzaamheden of bij het bevestigen van koffers en topcase. Door de machine hoger te plaatsen als hij langer stilstaat, worden bovendien banden en veringselementen ontzien. Bovendien neemt de rechtop geparkeerde machine minder ruimte in beslag.

Kofferhouders en zachte koffers

Op de fraai ogende kofferhouders kunnen de zachte koffers moeiteloos en veilig worden vastgemaakt. Wanneer de koffers niet gemonteerd zijn, vallen de ingetogen houders nauwelijks op.

Comfortabele buddyseat

De comfortabele buddyseat biedt merkbaar meer zitcomfort dankzij de extra voering. Voor nog meer moeiteloos afgelegde kilometers, vooral voor grote bestuurders. De zithoogte is hoger dan bij het standaard zadel. Zo zijn lange etappes ontspannend en zonder vermoeidheid te overbruggen.

Kuipruit (hoog)

De kuipruit met krasbestendige coating is hoger en breder dan bij de standaard uitvoering en biedt daardoor een merkbaar betere bescherming tegen weer en wind en dus een hoger comfort bij lange tochten. Juist op de snelle stukken over de snelweg vermindert de hoge kuipruit de belasting voor het bovenlichaam en zorgt zo voor meer ontspannen kilometers zonder moe te worden.

Voorbereiding navigatie

De basis voor de navigatie, met houder en mount cradle op het stuur, zorgt ervoor dat de BMW Navigator veilig en betrouwbaar in het zicht van de motorrijder kan worden aangebracht. Het navigatiesysteem en de Connectivity-functies kunnen gemakkelijk worden bediend via de multi-controller op het stuur.

Cruise control

De elektronische cruise control werkt vanaf 30 km/h en handhaaft een constante rijsnelheid. Daarvan profiteert u met name op lange ritten op de snelweg. De functie wordt uitgeschakeld bij het afremmen. Na het indrukken van de Resume-toets wordt de geselecteerde snelheid hervat.

 

Originele BMW Motorrad accessoires

Maak jouw F 900 R echt onmiskenbaar. Hier vind je alles om van een F 900 R ook echt jouw specifieke F 900 R te maken.

+ Lees meer

Catalogus met accessoires downloaden

Original BMW Motorrad Accessories Catalogue 2020
PDF   |   47.89 MB   |   English
[This is disclaimer text for gpx download files.]

Configurator

Welk bestuurderstype jij bent, weet niemand beter dan jijzelf. En dat beseft niemand beter dan wij. Configureer hier jouw geheel eigen F 900 R.

Naar de Configurator
spinner