Het basisprincipe van het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad is eenvoudig - het hoofd omhoog houden tijdens impact en hierdoor voorkomen dat het in een gevaarlijke, extreme hoek wordt geduwd. Het speciale design van het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad bereikt dit op vier manieren: met schokabsorberend materiaal op het oppervlak en lichaam dat oppervlakken ondersteunt, hoge flexibiliteit van de individuele componenten, geregeld samendrukken van een systeem van bewegende delen waarvan het oppervlak een wrijvingsweerstand heeft en waardoor energie in geregelde sprongen wordt afgevoerd tijdens extreme impact op de energie-absorptie van het systeem.
De hoge effectiviteit van het systeem ontstaat door het feit dat de standaard krachtpatronen bij ongelukken die letsel veroorzaken, worden afgevoerd van het hoofd naar het bovenlichaam, De individuele segmenten van de wervelkolom worden hierbij niet belast.
Dankzij het gebruik van hoge kwaliteit en lichtgewicht materialen zoals carbon en kevlar, maken het Neck Brace-systeem licht en comfortabel te dragen. De bewegingsvrijheid van het hoofd is enigszins beperkt in alle richtingen om gevaarlijk overmatig strekken te voorkomen. Echter, alle noodzakelijke bewegingen en zichthoeken die vereist zijn voor de motorervaring blijven onaangetast. De bestuurder raakt hier snel aan gewend en wordt hier tijdens het rijden niet door gestoord. Zelfs tijdens langere tochten en bij hoge snelheden of tijdens zwaar, bewegingsintensief offroad rijden kan het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad bijna niet worden gevoeld en rust zo licht als een veertje op de schouders.
Het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad kan over en onder conventionele motorjassen worden gedragen. Het is gemaakt van een voor- en achterdeel dat door twee gespen is verbonden. Deze robuuste, maar eenvoudig te gebruiken gespen zorgen ervoor dat het systeem snel van rechts naar links of vice versa geopend of gesloten kan worden. Het gespmechanisme maakt gebruik met één hand eenvoudig.
+ Lees meer
Het systeem is oorspronkelijk ontworpen voor de race-sport! Daarom gebruiken alle professionals in de rally- en enduro-sport dit neksysteem. Maar het Neck Brace-systeem is niet alleen bedoeld voor offroad sport; het is tevens de juiste keuze voor op de weg. Er is vrijwel geen bewerking als het gaat om de doelgroep. Het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad biedt veel voordelen als het gaat om veiligheid voor elke veiligheidsbewuste motorrijder, van professionals tot beginners, in alle gebieden van het motorrijden evenals buiten de sportwereld, bijvoorbeeld voor touringrijders.
Het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad is beschikbaar in twee hoofdmaten: een voor kinderen en adolescenten in de leeftijdscategorie 5 - 16 jaar of voor kleinere personen, en één voor volwassenen. Het kan worden aangepast aan de bestuurder zonder dat er enorme wijzigingen aangebracht hoeven te worden en het is voorzien van afstandsstukken in drie verschillende lengtes. Zo kan de kraag worden verlengd of worden ingekort.
Het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad kan gecombineerd worden met alle BMW motorhelmen en alle algemene modellen van andere fabrikanten. Integraalhelmen zijn aanbevolen voor het gebruik van het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad. Het systeem heeft zijn effectiviteit ook bewezen met jet-helmen. Het systeem kan eenvoudig gedragen worden met de BMW Motorrad rugprotector en met vele andere conventionele rugprotectoren van andere fabrikanten. Het Neck Brace-systeem van BMW Motorrad wordt eenvoudig over de jas gedragen en kan gebruikt worden met elke BMW Motorrad jas of met het protectorshirt van BMW Motorrad.
De protectorjas van BMW Motorrad heeft al een voorziening aan de achterkant, die beschikt over de rugribbels van de neksteun. Alleen superbike-rijders met een "hump" op hun leren pak moeten een kleine wijziging aan hun pak aanbrengen. Hiervoor moet er een kleine opening tussen de hump en het pak worden gemaakt, zodat de rugsectie hier overheen geschoven kan worden.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner