De BMW Motorrad Race ABS is een nieuw ontworpen systeem, dat wederom duidelijk lichter is dan de voorgaande gedeeltelijk geïntegreerde systemen. Met de regelmodule, die slechts 1,5 kg weegt en het de gehele systeem dat slechts 2,5 kg weegt, beschikt het over de perfecte voorwaarden voor gebruik in supersport-motorfietsen. Naast het lichte gewicht, maakt het systeem vooral indruk door een verbeterde reactie.
Een totaal van vier druksensoren, die perfect op elkaar en op het hele systeem zijn afgestemd, maken dit mogelijk. In combinatie met een zeer uitgebreide startdetectie voor het achterwiel, waardoor het systeem op betere wijze dan het voorgaande systeem een verschil kan detecteren tussen een oneffen oppervlak en een blokkerend achterwiel. Bij het bedienen van de hendel van de handgreep wordt de voorste dubbele schijfrem geactiveerd terwijl er een lichte druk wordt opgebouwd op de rem van het achterwiel. Bij het bedienen van de hendel van de voetrem, wordt alleen de rem van het achterwiel geactiveerd. In de rijmodi "Race" en "Slick", beïnvloedt de startdetectie van het achterwiel nooit de rempogingen van de bestuurder. De modus "Slick" stelt geavanceerde bestuurders in staat om te driften tijdens het remmen, zonder dat er ingeleverd wordt op de ABS van het voorwiel.
Het gebruik van een vierde druksensor in het voorwielcircuit maakt een nog gevoeliger regeling van de remdruk van het voorwiel mogelijk dan met de voorgaande BMW Integrale ABS II, aangezien de werkelijke drukwaarden in de regelings- en wielcircuits rechtstreeks met elkaar vergeleken kunnen worden. Hierdoor zijn de gasklepopeningen ook niet nodig, wat resulteert in een optimaal drukpunt en perfecte doseerbaarheid. Voor speciale eisen kan de BMW Motorrad Race ABS apart worden uitgeschakeld.
Zelfs als het nieuwe systeem - in tegenstelling tot elke andere ABS - de fysieke grenzen niet opnieuw kan definiëren, biedt de nieuwe BMW Motorrad Race ABS waardevolle ondersteuning en vele voordelen als het gaat om de veiligheid van de motorrijder.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner