De optionele extra bestaat uit ASC (Automatic Stability Control) met een speciale Enduro-configuratie voor de modi Enduro en Enduro Pro. Het omvat tevens een speciale enduro-configuratie voor de standaard BMW Motorrad ABS, die tevens wordt gebruikt in de modi Enduro en Enduro Pro. De optioneel beschikbare Dynamic ESA is ook in deze modus geïntegreerd. De instelling is optimaal aangepast afhankelijk van de rijmodus (zie de sectie Rijwielgedeelte).
Bij het rijden op natte wegen en in situaties met weinig grip, wordt de besturing van de motorfiets eenvoudiger gemaakt in de modus "Rain" dankzij de zeer zachte regelings- en reactie-eigenschappen, ook al is het volledige koppel en de vermogenspotentie nog steeds beschikbaar. Het elektronische regelsysteem ACS (Automatic Stability Control) reageert eerder dan in de modus "Road". Als de GS beschikt over de optionele extra Dynamic ESA, wordt de demping van de voorste en achterste veerbenen rustig aangepast overeenkomstig de omstandigheden.
In de modus "Road" zijn de regelsystemen zo ingesteld dat er optimale prestaties worden verkregen op droge wegen. Deze modus biedt een spontane en lineaire gasrespons en combineert efficiënte, soepele doseerbaarheid met een homogene opbouw van het koppel.
Met de modus "Dynamic" kan de nieuwe BMW R 1200 GS zijn sportieve karakter op de weg laten zien. Een nog spontanere en directere gasrespons, beperkte ASC-interventie en krachtige demping in het geval van de speciale optie Dynamic ESA zorgen ervoor dat de volledige potentie van de motorfiets kan worden gebruikt.
In de modus "Enduro" laat de R 1200 GS zich van zijn beste kant zien wat betreft zijn offroad-mogelijkheden. Een rustige gasrespons, beperkte regelinterventie door de Enduro ASC, optimale remverdeling en ideale ABS regeleigenschappen gecombineerd met de hoge-tractie Dynamic ESA (optioneel) maken de motor geschikt voor nieuwe Enduro-omgevingen. Als resultaat zijn zelfs motorrijders met weinig Enduro-ervaring in staat om snel en gemakkelijk te genieten van het offroad-plezier dat de nieuwe R 1200 GS biedt. De modus is geoptimaliseerd voor gebruik met standaard banden.
Voor ambitieuze Enduro-rijders biedt BMW Motorrad de modus "Enduro Pro". Deze rijmodus met spontane responseigenschappen van de motor is ontworpen voor gebruik met profielbanden. Op hetzelfde moment wordt de ABS-functie gedeactiveerd op het achterwiel als de hendel van de voetrem wordt bediend; Dynamic ESA is gericht op tractie en optimale krachteigenschappen. ASC is gericht op professioneel Enduro-gebruik en biedt duidelijk meer slipmogelijkheden. Met deze configuratie kan de nieuwe BMW R 1200 GS zijn sportieve temperament ook offroad laten zien, waardoor er een geheel nieuwe wereld ontstaat voor ervaren Enduro-rijders, terwijl er een superieure controle over de motorfiets mogelijk wordt gemaakt.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner