De opvallende levendige blauwe lichtstraal die is gegenereerd met xenon-technologie is gemakkelijk tweemaal zo sterk als standaard halogeenlampen.
Een cilindrische lampafdekking op de reflector is speciaal ontworpen voor de xenon-lamp van de motorfiets, om zo ongewenst diffuus licht en verblinding te voorkomen. Dit zorgt voor een duidelijk verbeterde en nog gelijkere verlichting van de weg, zowel in het donker als bij slecht zicht. Hierdoor wordt het mogelijk om potentiële gevaren veel eerder te herkennen. Het wordt zo ook eenvoudiger voor andere weggebruikers om motorrijders te zien.
Xenon-lampen genereren hun licht volgens het principe van gasontlading. Een vonkontlading tussen de elektroden in een lamp gevuld met xenon-gas zorgt voor een "geïoniseerde gastunnel" waardoor elektrische stroom stroomt. Hierdoor wordt het gas verlicht. De verlichting en lichtintensiteit zijn hoger dan bij conventionele halogeenlampen. De spectrumsamenstelling van de xenon-verlichting is bijna gelijk aan dat van natuurlijk daglicht en verbetert daardoor het visuele comfort van de motorrijder.
Het xenon-dimlicht van BMW Motorrad is dus weer een mijlpaal wat betreft actieve veiligheid en comfort bij het motorrijden.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner