Vaak krijgen motorrijders de motormicrobe van thuis te pakken via broer, vader of via vrienden... Hoe zijn jullie als dames eigenlijk besmet geraakt?

 ”

BMW Motorrad

Inge Baelen: (droommotor: BMW R nineT Scrambler)

Ik wou als tiener al met de motor rijden. Zonder dat ik echt een voorbeeld had. Het zal gewoon in mijn genen zitten zeker (lacht).

 

Saschia De Rudder: (droommotor: BMW M 1000 RR)

Mijn papa is motard en nam me als kind soms mee achterop. Toen is het beginnen kribelen om te beginnen motorrijden. Mijn eerste motormeters heb ik afgelegd op een afgelegen terrein met de motor van mijn papa: een Yamaha TDM 850. Van zodra het wettelijk kon, heb ik dan ook mijn motorrijbewijs behaald.

 

Katrijn Vermeulen: (droommotor: BMW F 900 R)

Bij mij was het mijn partner. Hij is een gepassioneerde motorrijder en ik zat steeds achterop. Tussen onze motorvrienden zitten ook veel vrouwelijke motards, dus was de keuze snel genomen om ook zelf het stuur in handen te nemen.

 

Tinneke De Smedt: (droommotor: BMW R nineT Scrambler)

Ik heb dat zelf van kinds af willen doen, er is niemand in de familie of vriendenkring die mij voorgegaan is. Ik ben in het begin wel op wat verzet gestuit binnen mijn familie maar heb toch doorgezet en ondanks dat ik een zwaar ongeval heb gehad heb ik er nog steeds geen seconde spijt van. Ik was toen niet in fout en niets heeft mij tegengehouden om de draad weer op te pikken.

 

Sarah Lefevre: (droommotor: BMW F 900 XR)

Mijn oudere broer had op mijn 16e al een Kawasaki Ninja waar ik regelmatig achterop zat. Niet echt comfortable, maar soit (lacht). Hij deed ook aan motorcross en sindsdien is mijn interesse gewekt.

 

Charlotte Versmissen: (droommotor: BMW R 1250 RS)

Ik vond het altijd zo gaaf om een vrouw op een motor te zien. Omdat ik het zo origineel en stoer vond.

 

Ann Blommaert: (droommotor: BMW R nineT Scrambler)

Alles is begonnen met een Vespa ritje een 4 tal jaar geleden. Mijn echtgenoot had daarbij de smaak te pakken. En toen is alles in een stroomversnelling geraakt. Een paar maanden later had mijn echtgenoot zijn eerste motorfiets. 

‘Zou toch leuk zijn mochten we dit samen kunnen doen hè’, was zijn idee. Als verjaardagscadeautje kreeg ik een opleiding bij de VTB-VAB. En niet lang daarna stonden er niet 1 maar 2 motorfietsen in onze garage.

+ Lees meer

Goed geregeld zeg! Zijn er buiten het gevoel van vrijheid nog andere emoties die jou fan maken van de motorfiets?

 ”

BMW Motorrad

Ann Blommaert:

De vrijheid primeert, maar ook de sfeer onder motards, en het genieten van  touren langs kleine wegen.

 

Tinneke De Smedt:

Het gevoel, het manoeuvreren, bochten nemen. Steeds bijleren om nog beter te worden. We hebben een klein groepje van gelijkgestemde zielen die ongeveer aan hetzelfde tempo rijden en waar we naast motorrijden ook veel aan hebben. Door vele jaren ervaring ontwikkel je je eigen rijstijl. Met mijn eerste motor, een racer, reed ik heel anders dan nu. Nu rijd ik rustiger en kan ik beter anticiperen. Autostrades vermijden we wel, maar soms zit er toch een stukje tussen, waar er een mooie lange bocht in zit bijvoorbeeld. En soms wil je toch wel ook eens “alles opentrekken”, ah ja. (lacht)

 

Katrijn Vermeulen:

Inderdaad... voor mij toch ook in de eerste plaats de vrijheid hè. Je gaat en staat waar je wil, je kan overal parkeren, je staat niet in de file.

En ja... af en toe ook de snelheid. En de wind die door je haren onder je helm waait. (lacht) 

 

Saschia De Rudder:

Ik heb wel hetzelfde gevoel ja. Het gevoel van vrijheid is echt uniek. En andere motards zullen dat zeker beamen: er bestaat geen enkel ander voertuig dat je zo’n gevoel van vrijheid geeft. Elke motorrit is een nieuw avontuur, een ontdekkingstocht waarbij je vaak ook leuke plaatsen en mensen ontdekt. En natuurlijk, langs stilstaand fileverkeer kunnen rijden om geen kostbare tijd te verliezen, is ook wel een pluspuntje.

+ Lees meer

Files mijden tijdens het woon-werk traject is dus ook een argument. Gebruiken jullie de motor daarnaast ook als woon-vakantie transportmiddel?

 ”

BMW Motorrad

Saschia De Rudder:

Momenteel gebruik ik mijn motorfiets enkel om naar het werk te gaan of om erop uit te trekken in het weekend. Een motorvakantie heb ik nog niet gedaan, maar staat wel bovenaan de lijst!

 

Charlotte Versmissen:

Ik gebruik mijn motor echt zoveel mogelijk. Voor ik bij BMW Motorrad werkte, gebruikte ik hem alleen voor het plezier, maar nu gebruik ik hem ook voor woon-werk verkeer. Ook om de files te vermijden, ah ja.

 

Sarah Lefevre:

Op dit moment ben ik nog motorrijlessen aan het volgen maar het zal in de eerste plaats toch voor pleziertochtjes zijn denk ik. En later zien we wel (lacht).

 

Ann Blommaert:

Zodra het kan rij ik met de motor, zowel in de winter als in de zomer. Werk, reizen of vakantie, de motor hoort er voor mij altijd bij. Ja, ik denk wel dat ik de microbe ondertussen goed te pakken heb (lacht).

+ Lees meer

En als jullie dan voor het plezier op de motor stappen, waarheen dan het liefst?

 ”

BMW Motorrad

Inge Baelen:

Goh, maakt niet zoveel uit voor mij. Hoeft zeker ook niet ver te zijn. Sommige regio's in de Ardennen zijn voor mij al adembenemend!

 

Sarah Lefevre:

Ik heb in Spanje ontdekt dat er streken zijn waar het lijkt alsof het asfalt speciaal aangelegd is voor motorrijders!

 

Katrijn Vermeulen:

We willen heel graag de kustlijn van Schotland een keer rijden. Het landschap en de uitzichten schijnen er magnifiek te zijn. Je moet er wel het onvoorspelbare weer bijnemen natuurlijk...

 

Tinneke De Smedt:

Samen met twee vrienden dromen we ervan om eens naar Isle Of Man te gaan. Liefst tijdens de periode wanneer daar de bekende race gereden wordt. We willen graag het hele gebeuren eens meegemaakt hebben en ook het parcours zelf eens rijden.

 

Saschia De Rudder:

Voor mijn vorige job mocht ik naar de medialancering van nieuwe BMW motor modellen. Daar heb ik voor het eerst in het berglandschap gereden in Andalusië samen met een hoop ervaren motards. Als ik aan die trip terugdenk, heb ik zin om op de motor te springen en er terug op uit te trekken! Verder staat er op mijn bucketlist een motortrip in de Alpenregio in Oostenrijk. Een prachtige bestemming met uitdagende bochten midden in een prachtig berglandschap. Grenzeloze vrijheid op twee wielen.

+ Lees meer

Tot slot: hebben jullie suggesties om meer dames op de motor te krijgen?

 ”

BMW Motorrad

Tinneke De Smedt:

Ik vind dat een motor vooral op maat moet zijn van mijn lengte. Niet te groot, niet te klein, niet te zwaar, niet te licht, zwaartepunt op de juiste plaats… Het gewicht mag nooit een bezwaar zijn om niet te kiezen voor een motor.

 

Katrijn Vermeulen:

Er zijn de laatste jaren al veel vrouwelijke motorrijders bijgekomen. Vrouwen kunnen dus ook stoer zijn. We can do this too hè! (lacht).

Het besef dat het niet de motor is die gevaarlijk is, maar dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt over hoe snel je rijdt, doet veel. Bovendien wordt er de laatste jaren ook veel ingezet op veiligheid zoals ABS, vrouwelijke motorkleding... Het gaat absoluut de goeie richting uit.

 

Inge Baelen:

Ik rij nu met de R nineT Scrambler omdat die gewoon fantastisch mooi is. Het lederen zadel in combinatie met de boxer motor en de carrosserie kleur, de zithouding... helemaal mijn ding! Dus voor mij is dit eigenlijk de perfecte motorfiets voor alle vrouwen!

 

Sarah Lefevre

Een motorfiets is soms nog wat log en zwaar voor sommige vrouwen. Misschien kunnen motoren uit lichter materiaal gemaakt worden? En misschien mogen er ook nog wat campagnes gevoerd worden om meer vrouwen op de motor te krijgen?

 

Charlotte Versmissen:

Ja dat vind ik ook wel. Je ziet nu nog te weinig vrouwelijke motorrijders passseren in de verschillende media. Want vrouwelijke motorrijders staan ook hun mannetje in de motorwereld. Laat dat duidelijk zijn.

 

Ann Blommaert:

Absoluut. Dus: komaan dames, neem zelf het stuur in handen. Want zelf rijden is zoveel leuker dan achterop zitten!

+ Lees meer

Ok, we zullen het doorgeven! Bedankt voor dit boeiend gesprek dames!

 ”

BMW Motorrad

spinner