Van je passie je beroep maken.

Saschia De Rudder, Corporate Communications Assistant voor BMW, MINI en BMW Motorrad.

Hoeveel geluk kan iemand hebben? Van jongsaf opgroeien in de brullende wereld van motoren en 20 jaar later je boterham verdienen met je passie. Het overkwam Saschia De Rudder die aan de slag is bij BMW Group als Corporate Communication verantwoordelijke voor BMW, MINI en BMW Motorrad.

Saschia: "Een ongelofelijk leuk aspect aan mijn job is dat ik rond heel diverse merken mag werken: ik ben aan de slag voor zowel BMW, MINI als BMW Motorrad. Daarnaast werk ik elke dag met de allernieuwste auto’s en motoren. Ook de uitdagingen van vandaag in het steeds veranderende mobiliteitslandschap maken mijn job enorm interessant."

Saschia’s hart slaat haar hele leven al sneller van alles wat met motoren, auto's en snelheid te maken heeft. Daarom heeft ze, na veel geduld en zodra het wettelijk kon, op 24-jarige leeftijd haar rijbewijs A zonder motorgrenzen behaald.

"De microbe voor motorrijden met de paplepel meegekregen."

Saschia: "Mijn papa is motard en nam me soms mee voor een ritje met de motor. Toen al kriebelde het om te beginnen motorrijden." Saschia reed haar eerste motormeters op een afgelegen terrein met de motor van haar papa: een Yamaha TDM 850. Tijdens haar rijopleiding leerde ze rijden met een BMW F 700 GS en nu heeft Saschia haar eigen BMW F 750 GS besteld. Via haar job heeft ze de kans gehad om deze F 750 GS uitgebreid te testen en ze was meteen verkocht. Mooie vooruitzichten dus!

+ Lees meer

Keuzestress?

Keuzestress?

Saschia is altijd grote fan van geweest van superbikes zoals de BMW S 1000 RR. Maar door bij BMW Motorrad te werken heeft ze ook andere motortypes leren appreciëren. Het BMW Motorrad gamma is zo breed dat er voor iedereen wel wat wils is. Zo is ze ook fan van het R nineT gamma, omdat je deze motoren quasi eindeloos kan personaliseren. Niet makkelijk om te kiezen dus.

+ Lees meer

De motor is altijd een beetje reizen.

De motor is altijd een beetje reizen.

Saschia is echt fan van motorrijden: "Op de motor kan ik mijn hoofd echt leeg maken. Helemaal anders dan bij autorijden. Ik ben dan echt 200% gefocust en denk aan niets anders." De Ardennen vindt ze een fijne streek om met de motor te gaan toeren, maar ook Zeeuws Vlaanderen behoort tot haar favoriete motorbestemmingen: "Ik vind het een prachtige regio waar je kan cruisen op de dijken naast de zee maar waar je even goed de dynamiek van je motor kan ontdekken op leuke, bochtige polderbaantjes." En ook om naar het werk te gaan haalt ze haar motor graag van stal: "Ik heb dit jaar voor het eerst een aantal keer woon-werkverkeer met de motor afgelegd tijdens wegenwerken op de N16 aan de brug van Temse. Fantastisch om tussen de files door te kunnen rijden en geen tijd te verspillen door uren stil te staan in de auto."

+ Lees meer

Geschikte motorfietsen.

spinner