Drie regelfuncties voor veilig rijden

De nieuwe ACC heeft drie regelfuncties. De Dynamic Cruise Control (DCC) regelt de door de bestuurder ingestelde rijsnelheid. De afstandsregeling Active Cruise Control (ACC) regelt de geselecteerde snelheid en houdt daarbij rekening met de door de bestuurder ingestelde afstand tot voorliggers. Ook in bochten zorgt deze voor veilig rijden: Zo nodig verlaagt de bochtenregeling bij ACC automatisch de snelheid en ligt de bestuurder confortabel veilig in de bocht. Naarmate de motor meer overhelt, worden de rem- en acceleratiedynamiek meer begrensd. Dat zorgt voor een stabiel rijgedrag en een veilig gevoel.

De ACC maakt daarbij volledige controle mogelijk: De bestuurder blijft verantwoordelijk en kan te allen tijde zelf ingrijpen.

+ Lees meer

Eenvoudig ingesteld

De snelheid en de afstand tot de voorligger kunnen gewoon via een toets op het stuur worden vastgelegd. De afstand kan op drie niveaus worden ingesteld en de gewenste snelheid tussen 30 en 160 km/u worden vastgelegd. De specifieke instelling staat altijd op het TFT-display.

De twee regelingskarakteristieken "comfortabel" een "dynamisch" zorgen voor een meer evenwichtige of dynamische acceleratie en vertraging.

De afstandsregeling kan worden uitgeschakeld, zodat de snelheidsregeling Dynamic Cruise Control (DCC) ook apart kan worden gebruikt. Deze regelt automatisch de gewenste snelheid tussen 15 en 220 km/u.

+ Lees meer

Nog meer techniek in detail

spinner