Style HP.

In de stijl HP ziet de Roadster er bijzonder sportief uit. Alleen al de exclusieve kleurencombinatie in Lightwhite uni, Racingblue metallic en Racingred uni is een echte blikvanger. Het HP-opschrift, kleurige tapes en hoogwaardige hardwarecomponenten maken de sportieve look compleet.

+ Lees meer
 • Het Dynamiek-pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor zowel op de weg als op terrein en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, dynamische tractiecontrole DTC, remassistent DBC en bergoprijhulp HSC Pro, de schakelassistent Pro en dagrijlicht en LED-knipperlichten.

 • De tractiecontrole DTC (Dynamic Traction Control) zorgt voor meer rijstabiliteit en regelt de wielslip ook wat betreft de schuine positie, om het doordraaien van het achterwiel te vermijden. Afhankelijk van de rijmodus laat de DTC meer of minder slip toe en garandeert zo op elke ondergrond een maximale vooraandrijving en een hoogste mate aan veiligheid.  

 • Het led-dagrijlicht, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het wegverkeer. Dankzij moderne led-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan het origineel vormgegeven dagrijlicht ook handmatig worden geactiveerd.

 • De schakelassistent Pro maakt in nagenoeg alle last- en toerengebieden naar hogere en lagere versnelling schakelen zonder bedienen van de koppeling. Daarmee zorgt de assistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus meer comfort, dynamiek en rijplezier.

 • Met de innovatieve ABS Pro blijft de motorfiets ook bij het remmen in schuine positie voor de bestuurder beter controleerbaar. Omdat het sensorsysteem bovendien de schuine hoekpositie registreert, kan de remdruk zelfs in bochten beter worden geregeld. De machine zet zich niet zo sterk recht en kan door de bestuurder precies op koers worden gehouden.

 • Met Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) wordt een stabieler en daarmee nog veiliger rijgedrag bereikt. Het systeem regelt demping en veervoorspanning van de telescopische vork en het veerbeen automatisch afhankelijk van de rijtoestand en belading en biedt optimaal comfort en de beste tractie, ook in schuine positie.

 • De Sportbediening ondersteunt een actieve zitpositie en daarmee een sportieve rijwijze.

 • De buddyseat Sport biedt de rijder een zitting die 20 mm hoger en smaller is, en ondersteunt een sportieve manier van rijden dankzij de actieve zitpositie. Deze buddyseat is ook bijzonder geschikt voor langere personen. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers op lange ritten.

 • Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: plaatsnemen en wegrijden!

Style Exclusive.

In de stijl Exclusive beschikt de motorfiets over een prachtige en stijlvolle lak in Pollux metallic matt. Daarbij komen nog materialen en oppervlakken van hoge kwaliteit. Het Exclusive-opschrift, de grote kleurige tapes en hoogwaardige roestvrij stalen componenten ronden de elegante look af.

+ Lees meer
 • Het led-dagrijlicht, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het wegverkeer. Dankzij moderne led-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan het origineel vormgegeven dagrijlicht ook handmatig worden geactiveerd.

 • Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: plaatsnemen en wegrijden!

 • De tankdop Pure van glasparelgestraald roestvast staal geeft de middelste tankkap een gelijkmatig, matglanzend oppervlak.

 • De uitlaatgasinstallatie met hoogwaardig verchroomde uitlaatdempers en bochtstukken heeft een glanzende, bijzonder elegante look. Het vijfhoekige design van de krachtige uitlaatdemper biedt een grotere vrijheid in schuine posities en bovendien blijft het zicht op het achterwiel vrij.  

 • Schitterend voorkomen: de fraaie led-richtingaanwijzers met wit glas overtuigen door hun ranke design en de moderne lichttechnologie. Ze reageren sneller dan gloeilampen en hebben een aanzienlijk hogere levensduur. Dat geldt qua verkeersveiligheid onmiskenbaar als pluspunt.

Goede basis, vele mogelijkheden.

Al met de standaard uitvoering van de R 1250 R in de tijdloze basiskleur Blackstorm metallic beschik je over een moderne en hoogwaardige Naked Bike. Om ervoor te zorgen dat je op elke manier van jouw tochten kan genieten, kun je jouw Roadster nog comfortabeler en meer tourgeoriënteerd uitrusten.

+ Lees meer
 • Met het Touring-pakket worden ook langere reizen tot een ontspannen en comfortabele belevenis. Daarvoor zorgen extra's zoals de kofferhouder, de temporegeling, het automatische onderstel Dynamic ESA, het systeem Keyless Ride en de voorbereiding voor het navigatiesysteem en de middenbok.

 • De elektronische temporegeling kan vanaf 30 km/u worden geactiveerd en houdt de rijsnelheid constant. Zo kunt je vooral ontspannen genieten van langere ritten op de snelweg. De functie wordt bij het afremmen gedeactiveerd, na activering van de Resume-knop wordt het geselecteerde tempo weer geactiveerd.

 • De middenbok zorgt voor een veilige, stabiele stand van de machine en biedt voordelen bij het tanken, bij het laden en lossen van koffers of bij onderhoudswerkzaamheden. Bovendien worden de banden en de veerelementen bij langere stilstandtijden ontlast.

 • Op het stabiele bagagerek met handgrepen voor de bijrijder kunnen een topcase of andere bagagedelen worden bevestigd.

 • Ongecompliceerd en praktisch: de kofferhouders bestaan uit twee houderbeugels, die aan beide zijden van de motorfiets op het achterframe zijn gemonteerd. Hieraan kunnen de tourkoffers eenvoudig worden vastgehaakt en daardoor ontstaat maximale transportveiligheid.

 • Het Dynamiek-pakket verhoogt de sportieve kwaliteiten van de motor en biedt tegelijkertijd meer veiligheid. Tot de uitrustingsextra's behoren de rijmodi Pro met ABS Pro, dynamische tractiecontrole DTC, remassistent DBC en bergoprijhulp HSC Pro, de schakelassistent Pro en LED-dagrijlicht en LED-knipperlichten.

 • Het led-dagrijlicht, met zijn markante ontwerp, zorgt voor meer veiligheid in het wegverkeer. Dankzij moderne led-technologie is de motorfiets beter zichtbaar. Naast de handige automatische functie kan het origineel vormgegeven dagrijlicht ook handmatig worden geactiveerd.

 • De bandendrukcontrole (RDC) biedt informatie over de actuele bandendruk en maakt de motorrijder bij drukverlies in een vroeg stadium attent op mogelijke gevaren. De waarden kunnen worden opgevraagd via het cockpitdisplay. Een geel infolampje en een rood waarschuwingslampje wijzen tijdens het rijden automatisch op relevante afwijkingen van de voorgeschreven waarden.

 • De intelligente noodoproep neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt - indien mogelijk - een eerste gesprek met de betrokkene gehouden. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

 • De passagierszitting Komfort biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de bijrijder probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele passagierszitting Komfort kan met alle buddyseat-varianten worden gecombineerd.

 • Nooit meer koude handen: daarvoor zorgen de elektrische verwarmde grepen met in stappen verstelbare regeling. Ze zorgen voor extra comfort en bieden meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers houd je makkelijker de controle over je voertuig. De greepverwarming kan eenvoudig worden bediend via een combischakelaar op het stuur.

Option 719

Geen geschroef, geen verrassingen, geen compromissen. Met BMW Motorrad Speciaal krijg je een bike met jouw persoonlijke toets en de allerhoogste kwaliteit. Onder de noemer BMW Motorrad Speciaal vind je bijzonder hoogwaardige, voor het design bepalende speciale opties zoals de exclusieve optie 719 pakketten gefreesde onderdelen en speciale lakken. Deze kun je nu reeds af fabriek bestellen.

Vanaf het begin wordt bij de uitrusting aandacht besteed aan een harmonische integratie in het complete verschijningsbeeld van het voertuig, zodat alle onderdelen perfect in het voertuigconcept passen en de motorfiets een harmonisch en exclusief uitzicht geven.

Het samenspel van jarenlange ontwikkelingscompetentie van BMW Motorrad en het samenwerken van complexe productieprocessen maakt een nieuw level elegantie en exclusiviteit mogelijk. In onze configurator maak je zo op het hoogste niveau van je bike met speciale opties nog meer jouw persoonlijke bike en laat je hem direct monteren door de monteurs die jouw BMW Motorrad het beste kennen. Namelijk door ons.

+ Lees meer
Meer over Option 719
 • Optie 719 Stardust metallic
  Een echte blikvanger.

  The Spezial paintwork Option 719 Star dust metallic gives the machine an exclusive, particularly elegant-looking shine. Depending on the incidence of light, a variety of fascinating effects are created. The high-quality look is rounded off by the engine spoiler, radiator trims and the fuel tank cover in stainless steel.  

 • Optie 719 buddyseat
  Ster van de straat.

  De buddyseat uit de speciale serie Optie 719 is uitgevoerd in donkerbruin. Een aantal indrukmakende kenmerken zijn een fijne haptiek, een fraaie marmering, luxueuze siernaden en een aantrekkelijk gevormde structuur. Het ingenaaide vaantje van textiel met optie 719-logo in de contrastnaad maakt het exclusieve design compleet. De buddyseat kan worden verwarmd en biedt een standaardzithoogte.  

 • Optie 719 wielen
  Jouw karakter, jouw bike.

  Het prachtige design en de beste verwerking is terug te zien in de wielen: je hebt de keuze tussen de Optie 719 Wiel Classic of Optie 719 Wiel Sport. Waarvoor je ook kiest, de wielen brengen jouw karakter naar voren.

HP pakket gefreesde onderdelen.
 • Het HP pakket met gefreesde onderdelen onderstreept met hoogwaardige componenten in bicolorlook en HP-branding het exclusieve sportieve karakter van de machine. De gefreesde speciale onderdelen van geëloxeerd aluminium zien er zeer hoogwaardig uit.  

 • Het pakket gefreesde onderdelen Classic van de exclusieve optie 719 zorgt met hoogwaardige componenten in zilverkleurige look designaccenten. De gefreesde speciale onderdelen van geëloxeerd aluminium tonen veel liefde voor detail zien er zeer hoogwaardig uit. De optie-719-branding onderstreept bovendien de hoge kwaliteit van de machine.  

ACCESSOIRES VOOR DE R 1250 R.

HP Parts.
 • Hoogwaardigheid in perfectie: de hoogwaardige slip on-geluidsdemper van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de sportgeluidsdemper, die is ontwikkeld met Akrapovič, nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaardgeluidsdemper.  

Opbergruimte.
 • De hoogwaardige en harde tourkoffer met harde schaal biedt met een inhoud van 32 liter en 31 liter royaal plaats voor bagage. In de grote, harde koffer aan de linkerkant kun je ook jouw motorhelm opbergen. De tegen opspattend water beschermde koffers zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor korte en lange ritten. De deksels kunnen helemaal worden opengeklapt en maken het makkelijker om uw bagage erin te stoppen. Met een extra belading van max. 10 kg kunt u heel wat kwijt in de de stabiele koffer met harde schaal. Als de koffers zijn gemonteerd geldt er een aanbevolend maximale snelheid van 180 km/u. Praktische opties zijn de waterdichte binnentassen, die perfect zijn afgestemd op de tourkoffers.

  De waterdichte plastic topkoffer biedt met 30 liter inhoud genoeg plaats voor je helm. De deksel, die naar keuze in asfaltgrijs metallic mat, Blackstorm metallic of Lightwhite uni is gelakt, en de soft-close-scharnieren, waardoor het deksel zacht naar beneden komt, verraden de hoogwaardige kwaliteit. De maximale extra belading bedraagt 5 kg.

 • De bijpassende binnentassen voor de tourkoffers en de topkoffer zorgen voor een ordelijke bagage en zijn makkelijk te vullen en te legen. Dankzij de draaggreep en de schouderband kan de tas makkelijk worden vastgepakt en moeiteloos worden meegenomen. De driezijdig rondomlopende ritssluiting en de gescheiden netvakjes zijn enkele van de praktische details.  

 • De compacte tanktas van slijtvast polyestertextiel met PU-coating is de ideale metgezel voor korte trips. Het waterdichte hoofdvak met binnenzak, de buitentas, de van 5 tot 9 uitbreidbare inhoud, de draaggreep en de afneembare schouderband zijn praktische elementen die nauwelijks nog te wensen overlaten.  

Ontwerp.
 • De aluminium bestuurdersvoetsteunen zijn instelbaar in 3 posities en bieden naast ergonomie ook nog een hoge mate van comfort. De hoogwaardige gefreesde delen van de exclusieve optie 719 kunnen worden aangepast aan een sportieve rijstijl of verschillende lichaamslengten en staan op die manier in voor een nog betere controle, bijvoorbeeld in schuine positie.

 • De gefreesde aluminium pedalen Classic van de exclusieve optie 719 De pedalen kunnen worden afgesteld waardoor ze ook bij een rijstijl waarbij vaak sprake is van een schuine positie nog preciezer kunnen worden bediend. De hoogwaardige gefreesde onderdelen met optie 719-branding geven de motor nog wat extra cachet.

Ergonomie en comfort.
 • Buddyseat hoog, zwart:

  De 30 mm hogere buddyseat in zwart is bijzonder geschikt voor lange motorrijders. De comfortabele kniehoek geeft de motorrijder een merkbaar beter zitcomfort en daarmee nog meer aangename kilometers, juist ook op lange ritten.

   

  Buddyseat laag, zwart:

  De 30 mm lagere buddyseat in zwart maakt het makkelijk om de motor te bestijgen en eraf te komen en zorgt dat je makkelijk met je voeten bij de grond kunt. Zo kan de motorfiets makkelijk worden gerangeerd en onder controle worden gehouden.

   

  Buddyseat sport, zwart:

  De buddyseat Sport in het zwart is hoger en smaller dan de standaardbuddyseat en ondersteunt een actieve zitpositie en een sportieve rijstijl. Met een zithoogte van 840 mm en een binnenbeencurve van 1875 mm is deze ook zeer geschikt voor lange motorrijders.  

 • De passagierszitting Komfort biedt dankzij het iets bredere zitvlak en de extra bekleding merkbaar meer zitcomfort, zodat de bijrijder probleemloos nog meer kilometers kan afleggen. De bijzonder comfortabele passagierszitting Komfort kan met alle buddyseat-varianten worden gecombineerd.  

 • Het getinte windscherm Sport met krasvaste coating ontlast het bovenlichaam merkbaar van de winddruk en vormt een sportief accent. De klassieke Roadster-look blijft behouden, en toch kunnen zo ook snelle ritten op de snelweg en langere tochten nog ontspannender worden gereden.  

Navigatie en communicatie.
 • Met de multifunctionele Navigator IV plan je in een handomdraai je route. Het systeem, met een flashopslag van 16 GB en een touchscreen van vijf inch wijst je altijd de juiste weg. Dankzij het circulaire polarisatiefilter (CPOL) kan het waterdichte display ook prima worden afgelezen als de zon er rechtstreeks op schijnt. Het hogeresolutiescherm in een behuizing die eruitziet als een smartphone lgeeft alle belangrijke informatie en zorgt in elke situatie voor het nodige overzicht. Talrijke extra functies maken zowel de planning als de rit zelf tot een spannende belevenis. Zo kunnen routes bijvoorbeeld naar persoonlijke voorkeuren worden gepland om je uit te leven op achterafweggetjes vol bochten en/of zonder veel verkeer. Voor onbekend terrein is de optie "Rondrit" beschikbaar, die, als de rondrit ten einde is gekomen, je moeiteloos terugbrengt naar het startpunt. De Bluetooth-verbinding met het BMW Motorrad-communicatiesysteem en de optionele Smartphone Link-app maken ook multimedia toegankelijk terwijl je onderweg bent: navigatiemeldingen, telefoongesprekken en muziek streamen, maar ook het opvragen van de weersverwachting of file-informatie behoren tot de mogelijkheden. Naast de elementaire navigatie zijn er ook nog extra functies zoals "Mijn motorfiets" en als alternatief kan de bediening ervan plaatsvinden via de multi-controller op het stuur. Wie heeft gekozen voor de vooraf geïnstalleerde kaarten, beschikt dankzij de levenslange en gratis kaartenupdates altijd over de recentste informatie.  

Veiligheid.
 • De robuuste motorbeschermingsbeugel van gepolijst roestvast staal beschermt het gebied waar de cilinders zich bevinden goed tegen beschadiging, zonder dat het schuin rijden aan banden wordt gelegd. De stabiele buisconstructie kan zelfs tegen harde slagen en kan ernstige valschade op het asfalt voorkomen.  

Jouw BMW R 1250 R vormgeven.

Kies jouw stijl en jouw uitrusting - in de configurator kun je zelf jouw BMW R 1250 R samenstellen.

Nu configureren